18-03-2017

Taller sobre l’hort ecològic

Ester Casanovas
Directora del programa de ràdio "Pagesos de ciutat"

El dia 18 de març ha tingut lloc al Garden Tortadès un taller sobre l’hort ecològic, a càrrec d’Ester Casanovas, directora del programa de ràdio “Pagesos de ciutat” i autora del llibre amb el mateix títol. Ester Casanovas, que té un blog sobre aquest tema, picaronablog.com, ha impartit una interessant conferència plena de consells sobre com cuidar l’hort de forma ecològica, responent a totes les preguntes i consultes que els assistents al taller, més de seixanta persones, li han volgut formular. El taller ha estat patrocinat per la marca Neudorff prove’dora d’una àmplia gama de productes ecològics que podeu trobar a Tortadès.

Prop de Filadelfia (USA) hi ha els jardins botànics Longwood Gardens la visita dels quals us recomanem vivament si alguna vegada visiteu la zona i que recentment vaig tenir l’oportunitat de recòrrer amb ocasió de l’assistència a unes jornades sobre paisatgisme. Els espais dels hivernacles i els jardins exteriors són espectaculars i milers de visitants anuals ho certifiquen.

De tota manera i malgrat l’indubtable interès dels jardins i els hivernacles que s’hi poden contemplar, avui us portem aquí una fotografia en la que podeu comprovar l’original utilització dels murs vegetals en uns passadissos interiors que porten als serveis de l’edifici principal. Aquesta impressionant solució posa de manifest les múltiples aplicacions de les parets vegetals, inclús en espais aparentment secundaris d’una construcció que, d’aquesta manera, adquireixen una personalitat que, en aquest cas concret, s’adeqüen d’una forma immillorable al recinte del que formen part. Aquí s’ha realitzat una composició vegetal en la que predominen diferents varietats de falgueres.

Aquest tipus de solucions paisatgístiques que fa uns anys estaven reservades per a grans instal·lacions i pressupostos, avui estan a l’abast pràcticament de tothom i per a aplicacions de tota mida i destí. Si us interessa no dubteu en consultar el nostre servei de paisatgisme.