17-04-2023

Una flor de llegenda

El pròxim diumenge 23 d’abril arriba un dels moments més importants de l’any per a la cultura catalana: la diada de Sant Jordi. Els carrers d’arreu de Catalunya s’ompliran de parades de llibres i de roses en un dia on l’amor està a l’aire. Però… has pensat mai què tenen les roses que les fan tan ideals per aquests moments tan especials? T’ho expliquem.

Les roses existeixen des de fa molts anys. Des de sempre s’han utilitzat per decorar els espais i per aprofitar-ne les propietats medicinals i aromàtiques. Però també han servit d’inspiració a molts artistes i -aprofitant l’avinentesa de Sant Jordi-, a escriptors; com ara Homer, Shakespeare, García Lorca, Cervantes, Guillaume de Loris… Tots ells han lloat en les seves obres literàries la bellesa de la flor i l’han vist sempre com un emblema de l’amor verdader: poderós i fràgil. També l’han fet servir com al·legoria de la fragilitat de l’ésser humà davant el pas del temps o l’han relacionat amb la bellesa. Segurament això és el que les converteix en les reines del jardí.

Actualment, la rosa, lluny de ser una flor senzilla, disposa d’entre 130 i 150 varietats. De fet, a causa dels anys que fa que existeix, a les varietats de roses anteriors a 1867 se les coneix com a roses antigues i a les posteriors a aquesta data, quan es va crear la primera rosa hibrida, se les coneix com a roses modernes. Algunes de les varietats de roses antigues ja han desaparegut, però tenim la sort de què algunes, com la Rosa Alba, la Rosa Damascena o la Rosa Gàl·lica encara es poden trobar a les floristeries.

Per la llegenda de Sant Jordi estem acostumats a veure pel carrer la rosa de color vermell, ja que aquest color des de sempre ha simbolitzat l’amor romàntic, com el del cavaller Sant Jordi i la Princesa. Tot i això, cada cop és més habitual veure a les paradetes roses de tots colors, això sí, sempre acompanyades d’una espiga de blat. Hi ha qui diu que representa la fecunditat i d’altres que la relacionen amb l’arribada del bon temps.

Sigui com sigui i la vulguis com la vulguis, si aquest any busques la rosa ideal per regalar, a la teva parella o a qualsevol altra persona a qui tinguis afecte, no dubtis a visitar-nos. Tenim la rosa més especial per a tu! Roses arreglades, roses liofilitzades -ideals perquè mai es panseixin-, rosers de mata baixa, rosers de varietat pitiminí, rosers grimpadors per tenir roses per sempre… Truca’ns i demana informació sense compromís! Acceptem encàrrecs i et fem el ram o la composició al teu gust.