Setembre
Foto: Stipa Tenuissima

Els consells del mes de setembre

Adobar-los
Extenuats per l’estiu, el jardí en general, les bardisses, la gespa, les plantes de la terrassa i l’hort necessiten adob orgànic que els aporti nous nutrients per a afrontar la propera estació.

Renovar les plantacions
Passa pel teu centre de jardineria i escull les flors de la temporada de tardor-hivern. També és un bon moment per a plantar arbusts perennifolis (arboços, baladres, llorers, oliveres) i coníferes; excava els sots i deixa’ls oberts uns 15 dies abans de plantar-hi res.

Preparar els parterres
Remou la terra i remena el substrat amb adob orgànic abans de plantar les noves plantes de temporada.

Llenyoses
Posa fems als rosers perquè floreixin durant molt temps. Poda les bardisses de coníferes i perennifòlies. Divideix les mates i fes esqueixos.

Plantes de flor
Retira les plantes que estan esgotades per l’estiu i canvia-les per pensaments, crisantems, nous tagetes, Salvia splendens, morrisàs bords…

L’hort
Sembra escarola, porro, pastanaga, nap, bleda, enciam d’hivern, rúcula… Trasplanta els planters de col, llombarda i d’altres hortalisses d’hivern.

Plantes d’interior
Teràpia post-vacances: talla tot allò que estigui sec, submergeix el test en aigua i remou la terra. Reinicia l’abonament quinzenal.