Febrer
Foto: Camèlia (Camellia japonica)

Els consells del mes de febrer

Esporgar
Fes la poda de neteja, rejoveniment i formació d’arbres, arbusts i enfiladisses. Poda els arbusts caducifolis que floreixen a l’estiu o que han fet flor a l’hivern, abans que brostin. Retalla les gramínies ornamentals i vivaces que s’han mantingut en peu, encara que sigui seques, tot l’hivern.

Adobar i encoixinar
Després d’esporgar, encoixina l’escocell dels arbres o el peu dels arbustos i enfiladisses preferentment amb adob orgànic; enterra’l una mica i rega a continuació. Dóna als teus cítrics un adob específic i també a les bulboses de primavera, les que ja estan en flor o les que estan a punt.

Prevenir les gelades
Mantingues cobertes les plantes més delicades, perquè una gelada tardana pot fer malbé els brots nous i les flors.

Esporga les hortències
Si vius a una zona temperada, febrer és el mes ideal per a esporgar les hortènsies; si la regió és freda espera al març per a fer-ho.

Posa el punt al terra
Abans de plantar les teves tus plantes de flor, remou i aireja el terra del jardí i els testos, elimina les males herbes i aplica adob orgànic.

Comença a plantar
A mida que les temperatures es vagin moderant pots començar a plantar vivaces i plantes anuals de temporada a testos i parterres.

Enfiladisses ben subjectes
Abans que comencin a emetre brots, revisa les subjeccions de les enfiladisses més volubles (glicina, gessamí). De pas, poda les branques seques.