Juny
Foto: Calibrachoa

Els consells del mes de juny

Controlar les plagues i malalties
És una batalla que no ha de parar. Hi ha molts recursos per a combatre-les, des de remeis casolans fins a fitosanitaris ecològics i control biològic de plagues.

Eliminar les males herbes
Competeixen per l’aigua, la llum i l’adob. Pots eradicar-les a mà, amb un aixadó o amb herbicides (en aquest cas consulta el teu centre de jardineria). Tindràs un jardí més sa.

Adobar
Perquè les plantes de flor floreixin molt temps i en molta quantitat, dóna’ls adob ric en fòsfor i potassi. La gespa i les plantes verdes d’interior agrairan un fertilitzant específic que les fortifiqui i mantingui el seu color.

Hort
Alleugera els fruiters per a assegurar que donaran fruits de qualitat. Col·loca tutors a les tomaqueres. Recol·lecta maduixes, carbassons, pastanagues, ravenisses…

Plantes de flor
Perquè les perennes i anuals rendeixin el màxim possible, posa’ls adob per a plantes de flor, rega-les regularment i pinça les flors pansides.

Llenyoses
Retalla les bardisses i topiàries de boix, olivereta, arizòniques… Poda els arbustos que ja han florit. Guia i subjecta les branques de les enfiladisses.

Plantes d’interior
És un bon moment per a trasplantar les palmeres. Dóna humitat a l’ambient mitjançant polvoritzacions amb aigua.